וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן הפופולרית ביותר, ומשתמשים בה בלוגים, אתרי חברה ואתרי מסחר רבים, בהם אתרים גדולים כמו TIME, Mashable ואחרים. וורדפרס היא מערכת נוחה, היא אינה דורשת ידע בתכנות, בקוד או בעיצוב אתרים, יש לה מגוון רחב של ערכות עיצוב שניתן להתאים אישית, והיא גם מאוד ידידותית למשתמשים.

קידום אתר וורדפרס בגוגל

עם זאת, קידום אתרי וורדפרס אינו נעשה באופן מידי ואוטומטי; וורדפרס היא אמנם מערכת ניהול תוכן ידידותית למנועי חיפוש והיא מספקת נקודת התחלה טובה לאתרים, אבל כדי לקדם אתרי וורדפרס בהצלחה יש להתאים הן את תוכן האתר והן את מערכת ניהול התוכן, רצוי בעזרת מומחים לקידום אורגני של אתרי וורדפרס.

למה להיעזר בחברת לקידום אתרי וורדפרס?

קידום אורגני בגוגל אינו פעולה חד-פעמית אלא תהליך ממושך שיש להתאים ליעדי השיווק ולשלב באסטרטגיה הכללית. התקנת תוספי וורדפרס מומלצים אמנם תתרום לקידום האתר, אבל היא לא תחליף ליועץ מומחה בקידום אתרים, שתפקידו למנוע טעויות בניהול האתר, לעקוב אחר ביצועי האתר ולוודא שהוא מתקדם בתוצאות החיפוש.

מה יכול להשתבש בקידום אתר וורדפרס?

לחברת נקודה ידע ניסיון רב בניהול ובקידום אתרי וורדפרס במגוון שפות ותחומים, ואנחנו מכירים לעומק את מערכת ניהול התוכן ואת הפלאגינים המומלצים לקידום האתר בגוגל.

איך לבחור פלאגין SEO לוורדפרס?

שני התוספים הפופולריים ביותר לקידום אתרי וורדפרס הם All in One SEO Pack ו-Yoast SEO. התוסף של Yoast הוא המומלץ מבין שניהם, והוא כולל את רוב האלמנטים הנדרשים להתאים את האתר למנועי חיפוש כולל ניתוח דף והתאמתו למילות מפתח, תגיות מטא (כותרות ותיאורים), תגי קנוניקל, מפות XML, ניווט Breadcrumbs, אינטגרציה עם אתרים חברתיים ועוד. עם זאת, לרוב תידרשו להתקין עוד תוספים עבור משימות משיקות לעבודת הקידום כמו תוסף המאפשר להטמיע את הקוד של גוגל אנליטיקס באתר, תוסף להפניות 301 וכדומה.

כמה שיקולים לבחירת תוסף SEO לקידום אתר וורדפרס:

טיפים לקידום אתר וורדפרס בגוגל

1. לבחור בחברת אחסון אמינה וטובה

בחירת חברת האחסון תלויה בכמה גורמים בהם מחיר, קלות ההתקנה ומערכת ניהול השרת. למי שיש הזמן, המקום והמשאבים להתמודד עם אחסון, שדרוגים, גיבוי מידע ושחזורים, יכול לנהל שרת וירטואלי פרטי (VPS) באופן עצמאי. אבל מי שלא, רצוי שיבחר בחברת אחסון בעלת מוניטין טוב, אפשרויות גיבוי ושחזור מידע, יכולת תמיכה בתוכן אתר, בפריטי המדיה ובתוספים מבלי לפגוע במהירות ובביצועי האתר.

2. להשתמש בערכת נושא ידידותית לגוגל

יש ערכות נושא שמשתמשות בהמון שורות קוד לעיצוב האתר, והן יגרמו לגוגל לטבוע בקוד המקור עד שימצאו את התוכן הרלוונטי. ככל שיש יותר שורות קוד, יש פחות תוכן ודחיסות נמוכה של מילות מפתח, ויהיה קשה יותר להתקדם במיקומים. בנוסף, חשוב לבחור בערכת נושא שנטענת במהירות (גם במחשב וגם בנייד) מכיוון שמהירות האתר והתאמתו למובייל הם גורמים חשובים בקידום בגוגל.

קידום אתר וורדפרס - דוגמה לתבנית רספונסיבית

3. להגדיר את מבנה הקישורים

ברירת המחדל של הקישורים הקבועים באתרי וורדפרס (Permalinks) כוללת מספרים ופרמטרים (לדוגמה: p=123?nekuda.co.il/) והיא אינה ידידותית במיוחד למנועי חיפוש. לרוב מומלץ לשנות את ההגדרה למזהה הפוסט כדי ששם הפוסט יופיע גם בכתובת ה-URL (לדוגמה: nekuda.co.il/wordrpress-seo). אפשר גם להוסיף את תאריך הפוסט או את שם הקטגוריה למזהה הפוסט.

4. להסיר את ברירות המחדל של וורדפרס

אתרי וורדפרס לרוב באים עם דפים, פוסטים ותגובות לדוגמה, ומומלץ למחוק אותם לצמיתות ברגע שהאתר עולה לאוויר. בנוסף, פוסטים מוגדרים אוטומטית בקטגוריה Uncategorized, וגם כאן מומלץ לשנות את ברירת המחדל לקטגוריה יותר רלוונטית (למשל: בלוג, חדשות או קטגוריית נושא).

5. לחסום דפים מסוימים מהאינדקס של גוגל

יש דפים באתרי וורדפרס שמתאנדקסים אוטומטית אף על פי שאין בהם שום ערך למשתמש. הדפים האלה יכולים להיות דף תודה שמקבל משתמש שנרשם לשירות או שלח פנייה לאתר, דף פרופיל של כותבים, דפים הנוצרים לתמונות שהועלו לספריית המדיה של האתר וכדומה. כדי לשמור על תוצאות החיפוש של האתר נקיות ורלוונטיות כדאי לחסום את הדפים האלה מהאינדקס של גוגל באמצעות robots.txt או תוספים מתאימים.

 

מעוניינים לנהל ולקדם אתר וורדפרס? צרו אתנו קשר ונשמח לעזור לכם.