חיפוש מבוסס בינה מלאכותית אומנם משנה את עולם ה-SEO, אבל טקטיקות קידום מסורתיות עדיין תקפות. בכתבה הזאת נסביר איך לשפר את הנראות של האתר גם במנועי חיפוש ותיקים כמו גוגל וגם במנועי חיפוש מבוססי AI.
הבינה המלאכותית כבר משנה גם את הרגלי החיפוש באינטרנט וגם את תוצאות החיפוש. חיפושים באמצעות כלי AI כמו ChatGPT, Claude ו- Perplexity מתחילים לתפוס תאוצה בקרב גולשים רבים, וחלק גדול מהחיפושים בגוגל (עדיין לא בישראל בינתיים) נענים בתקצירי תוכן מבוססי בינה מלאכותית (AI Overviews).
עם זאת, גם כלי חיפוש מבוססי AI עדיין מתבססים על אותם אלמנטים בסיסיים שהשפיעו על המיקומים בתוצאות החיפוש במשך שנים. לכן, גם עקרונות הליבה של SEO נשארים רלוונטיים כתמיד.
אילו עקרונות SEO יישארו רלוונטיים בחיפוש מבוסס AI?
SEO טכני
מבנה תוצאות החיפוש בגוגל משתנה כל הזמן, אבל תהליך סריקת התוכן והוספתו לאינדקס נשאר זהה. רובוט הסריקה של גוגל סורק את הרשת ומאחסן דפי אינטרנט באינדקס. כלי חיפוש מבוססי AI פועלים בדרכים דומות.
כדי להבטיח שהתוכן יתגלה על ידי מנועי החיפוש וכלי הבינה המלאכותית חשוב להקפיד על העקרונות הבאים:
ארכיטקטורת אתר ברורה – כולל מבנה אתר מסודר עם היררכיה הגיונית, כתובות URL טקסטואליות ותיאוריות, היררכיית כותרות נכונה ומפות אתר.
מהירות אתר – דפים הנטענים במהירות לא רק תורמים לחוויית המשתמש אלא גם מקבלים עדיפות על ידי אלגוריתמים של מנועי חיפוש מסורתיים ושל מערכות בינה מלאכותית.
שימוש נכון ב-JavaScript – סביר להניח שחלק מהבוטים לא מעבדים JavaScript, לכן מומלץ להימנע משימוש ב-JS בסביבות לא מאומתות. במידת הצורך, כדאי לבצע רינדור מוקדם ל-html בצד השרת.
קובץ robots.txt ואמצעי חסימה אחרים – מן הסתם, חסימה של בוטים של בינה מלאכותית תמנע מהאתר להופיע בתשובות שהם מייצרים.
אופטימיזציה של התוכן
כלי חיפוש מבוססי בינה מלאכותית משתמשים במודלים מתקדמים של שפה כדי להבין ולייצר טקסט כמו-אנושי. כלי ה-AI יכולים לעבד כמויות עצומות של נתונים, לזהות דפוסים ולענות שאילתות משתמשים בשפה דיבורית ובהירה.
אותן שיטות המשמשות ב-SEO המסורתי יכולות לשפר את סיכויי ההופעה בחיפושים מבוססי בינה מלאכותית.
מחקר מילים ונושאים
מחקר המילים המסורתי אומנם השתנה, אבל הוא נשאר הבסיס של קידום למנועי חיפוש וכלים מבוססי AI.
מחקר המילים עוזר להבין מה קהל היעד רוצה לדעת, אילו שאלות הם שואלים ובאילו מונחים ספציפיים הם משתמשים. את מילות המפתח ואת הווריאציות שלהן יש לשלב באופן טבעי בגוף התוכן, בכותרות, בתגיות מטא וכן הלאה. מכיוון שמודלים של בינה מלאכותית מצטיינים בהבנת ההקשר של התוכן, אין צורך לדחוס מילות מפתח. במקום זאת, כדאי להשקיע בכתיבה של תוכן עדכני, מקיף ואמין ובשילוב של מילות מפתח סמנטיות.
עדכון וריענון של תוכן
כמו בקידום לגוגל, תוכן עדכני ורלוונטי מאותת גם לאלגוריתמים של בינה מלאכותית שהאתר פעיל, מתעדכן תדיר וסמכותי בתחומו.
עדכון קבוע של האתר בתכנים חדשים או חידוש וריענון של תכנים ותיקים יכול לשפר את הנראות בחיפושים המופקים על ידי בינה מלאכותית.
שימוש בנתונים מובנים (Schema)
תוכן מובנה המסומן בנתונים מובנים כמו אלה הנמצאים ב-schema.org עוזרים למנועי חיפוש מסורתיים – וכנראה גם לכלים מבוססי AI – להבין טוב יותר את ההקשר והמשמעות של התוכן ולשייך אותו לקטגוריה המתאימה.
לסיכום, ככל שהחיפוש מבוסס AI ממשיך להתפתח, כך גוברת חשיבותן של שיטות SEO ותיקות ומוכרות. אופטימיזציה לסריקה, שיפור מהירות האתר, שילוב מילות מפתח רלוונטיות והטמעת נתונים מובנים יבטיחו שתוכן האתר יתגלה ויוצג לגולשים הן בחיפוש בגוגל והן במענה לשאילתות המופנות לכלי בינה מלאכותית.
האם האתר שלכם מותאם לחיפוש מבוסס AI? צרו איתנו קשר ונעזור לכם לקחת את האתר שלכם לשלב הבא.