Google Analytics 4 (או בקיצור GA4) הוא כבר מזמן לא הכלי "החדש", אלא הכלי המרכזי של גוגל למדידה וניתוח נתונים בדיגיטל. לכן כל שינוי בו משפיע ישירות על העבודה של אנשי שיווק, אנליסטים, בעלי אתרים ומנהלי קמפיינים.

שנת 2025 מביאה איתה שורה של עדכונים חשובים ב-GA4 – ממונחים חדשים ועד יכולות מתקדמות בדוחות, באירועים ובתובנות. אז מה חדש, למה זה חשוב, ואיך משתמשים בזה נכון? הנה כל מה שכדאי להכיר:

שינוי מונח "המרות" ל-"אירועי מפתח" (Key Events)

העדכון הכי בולט הוא החלפת המונח המוכר "Conversions" במושג החדש: "אירועי מפתח" (Key Events). עדכון שהחל כבר במרץ 2024 ויושם בהדרגה בכל החשבונות בעולם עד השלמת השינוי בתחילת 2025.

החלפת המונח נועד להדגיש את הגמישות במעקב אחר פעולות חשובות, ולא רק המרות מסורתיות. כעת, ניתן לסמן כל אירוע כ"אירוע מפתח" באמצעות לחיצה על כוכב ליד שם האירוע, מה שמאפשר התאמה אישית של מדדים עסקיים חשובים.

הצגת אחוזים בכל שורה בדוחות

GA4 התחילה להציג אחוזים לצד ערכים מוחלטים ברוב הדוחות. למשל: במקום רק לדעת שהגיעו 400 משתמשים מאינסטגרם, תראו גם שזה מהווה 20% מהתנועה הכוללת.

למה זה טוב? זה מקל על ניתוח היחסי של המידע, מאפשר זיהוי חריגות ומגמות במבט אחת והבנת חלוקת מקורות התנועה. 

הוספת הערות (Annotations) לדוחות 

החל ממרץ 2025 תוכלו להוסיף הערות ישירות בדוחות ובגרפים ב-GA4. לדוגמה,  סמנו "התחיל קמפיין חדש" או "בוצע שינוי באתר" ישירות בגרף כדי לזהות סיבה לשינויים בטראפיק.

איך תעשו זאת? תוכלו לראות עיגול קטן בגרף, ללחוץ על מקש ימני בעכבר ותיפתח אפשרות להוסיף תיאור קצר. כל מי שצופה בדוח יוכל לראות את ההערה ו/או לערוך ולהוסיף עוד הערות. 
אלו חדשות מעולות בעיקר לצוותים העובדים ביחד או כשצריך לשקף מידע חשוב ללקוח הצופה באותו החשבון.

 

סמלים עם הסברים על בעיות בדיווח

גוגל הוסיפה לגוגל אנליטיקס פיצ'ר חשוב שמטרתו להקל על זיהוי בעיות באיכות הנתונים בדוחות. 

מה זה אומר? כשתיכנסו לדוחות ייתכן שתראו ליד שם המדד או הממד אייקון קטן עם סימן קריאה המסמל שישנה  בעיה כלשהי או מגבלה בדאטה המוצג בדוח. 

מה למשל? not set בממד מקורות תנועה, אשר עשוי להעיד על מעקב UTM לא תקין;  session_start חסר, עלול לקרות אם Google Tag Manager לא נטען בזמן או שלא מוגדר נכון, ועוד תקלות או דגשים חשובים בניתוח הדוח.

האייקונים כוללים גם tooltip עם הסבר על הבעיה, מדוע היא קורית ופתרונות אפשריים – ממש כמו "אבחון מהיר" לבעיות במערכת. כך מנהלי שיווק ולקוחות גם מקבלים שקיפות מלאה על מידע בדוחות שעלול להיות חלקי או שגוי, על הסיבות לכך וכיצד יוכלו לתקן זאת בעצמם. 

העתקת חיפושים ודוחות בין נכסים

אם אתם עובדים עם כמה חשבונות GA4, הפיצ'ר הבא יחסוך לכם הרבה מאוד זמן! 
מעכשיו תוכלו להעתיק דוחות מותאמים ו-Explorations מחשבון אחד לאחר.

למה זה חשוב? עד היום, אם השקעתם בבניית דוח מותאם אישית או exploration מתוחכם (כמו משפכים, ניתוחי קהלים, או השוואות לפי מקורות תנועה) – הוא נשמר רק בתוך החשבון שבו יצרתם אותו. ואם רציתם ליצור משהו דומה לחשבון אחר – נאלצתם לבנות זאת מחדש באופן ידני.

ועכשיו, תוכלו או לשכפל את הדוח ישירות לחשבון אחר, או להגדירו כתבנית ולהשתמש בתבנית ביתר החשבונות. 

איך תעשו זאת? נכנסים ל-Explore או לספריית הדוחות, בוחרים את הדוח הרצוי ולוחצים על שיתוף או שכפול. לאחר מכן בחרו את נכס היעד ואשרו את השכפול.
שימו לב – לא כל רכיב ניתן להעתקה מדויקת, במידה והאירועים בדוח אינם זהים בין החשבונות. 

 

מרכז ניהול הסכמות (Consent Settings Hub)

אם האתר שלכם מקבל טראפיק מגולשים באירופה או בארה"ב – או שאתם עוסקים בשיווק גלובלי – כדאי שתדעו שתחת תפריט הניהול (Admin) נוספה לשונית חדשה: Consent Settings, שמרכזת את כל ההגדרות והמידע שקשורים להסכמת המשתמשים לאיסוף נתונים, בהתאם לתקנות הפרטיות של גוגל ושל חוקים אזוריים.

מה תוכלו לראות בלשונית? 

  • מידע על האם הוטמעה הסכמת משתמשים (Consent Mode)
  • תיעוד של שיעור המשתמשים שהסכימו לשיתוף מידע
  • חיווי אם האתר עומד בדרישות החדשות של גוגל (Privacy Sandbox, מודל האטריביושן החדש וכו')
  • קישורים לניהול הסכמה מול Google Tag או tag manager

איתור שינויים במגמות (Trend Change Detection)

GA4 כוללת כעת תכונה לזיהוי שינויים פתאומיים במגמות הנתונים
איך זה עובד? המערכת מנתחת את הנתונים ולאורך זמן, ואם היא מזהה שינוי חריג או פתאומי (גידול חריג בטראפיק, ירידה דרסטית באחת ההמרות, ועוד)  היא מציגה תובנה אוטמטית, בניסוח ברור, בתוך הדוחות או במסך הבית.


למה זה טוב?
השינוי מאפשר למנהלי אתרים, קמפיינים ולקוחות לזהות בעיות או הצלחות בצורה מהירה, ללא צורך לנבור בדוחות שונים. התובנה המוצגת תכיל קישור לדוח הרלוונטי כך שתוכלו לקבל את התמונה המלאה ולהחליט במהרה אילו שינויים יש לבצע. 

טיפ בונוס: 

אם יש לך הרשאות מתאימות, תוכל גם ללחוץ על "Create Custom Insight" ולבנות תובנות מותאמות אישית – למשל לקבל התראה על ירידה של יותר מ-30% בהשלמות טופס או עלייה בטראפיק ממקור מסוים.

 

DebugView משודרג 

אם אתם עוסקים בהטמעת אנליטיקס, ניהול תגיות או בדיקות איכות לדאטה – תשמחו לדעת ש־GA4 שדרגה את DebugView, הכלי המאפשר לצפות באירועים בזמן אמת.

מה השתנה? 

  • ממשק חדש ומשופר – ה־DebugView מציג כעת ציר זמן ברור, מובנה ונוח יותר, עם רשימה של כל האירועים שנשלחו – לפי סדר כרונולוגי.
  • חשיפה מלאה של פרמטרים – בלחיצה על כל אירוע תוכלו לראות את כל הפרמטרים והערכים שהועברו איתו – כולל נתונים מותאמים אישית שהגדרתם ב־Google Tag Manager או בקוד.
  • מעקב מדויק לפי משתמש – ניתן לצפות באירועים של משתמשים במצב Debug (כמו דרך תוסף Chrome או סימון debug_mode), ולוודא שהכל נטען ומדווח כראוי – בלי "רעש" מהתנועה הרגילה באתר.

שינויים בתהליך ייבוא עלויות קמפיינים (Cost Data Import)

אם אתם מייבאים נתוני עלויות קמפיינים חיצוניים (כמו Meta, LinkedIn, TikTok) ל־GA4 כדי לראות את כל הביצועים במקום אחד – שימו לב לשינוי חשוב:

כעת, ניתן להעלות לקובץ ייבוא נתוני עלויות של קמפיינים רק את השדות הבסיסיים: source, medium, date, ואילו שדות כמו campaign_name או campaign_id הפכו לאופציונליים.

כך תוכלו לבנות קובצי ייבוא פשוטים ומהירים עם פחות סיכוי לטעויות ופסילות בגלל שדות חסרים. המלצה חשובה – אם יש לכם קמפיינים 'לא בגוגל' כמו סושיאל, לינקדאין ועוד – כדאי בכל זאת לכלול את כל השדות הרלוונטים כדי לקבל תצוגה מלאה של ביצועי הקמפיינים. 

GA4 ב־2025: לא מהפכה – אבל בהחלט אבולוציה

שנת 2025 לא הביאה מהפכה ל-GA4, אבל כן סדרת שדרוגים שממקמים אותו ככלי מדידה חכם, נוח ונגיש יותר.

 עבודה שוטפת קלה יותר – עם אנוטציות, סמלי אזהרה וייבוא פשוט.
 דוחות קריאים יותר – עם אחוזים, שיתוף חוצה נכסים ו־Tooltips חכמים.
 התאמה אישית מוגברת – כולל הגדרות פרטיות ודוחות מותאמים.
 תובנות בזמן אמת – עם זיהוי מגמות ותובנות אוטומטיות.

מדובר בשדרוגים שחשוב להכיר כדי להפיק את המיטב מ-GA4 ולנהל את הנתונים שלכם בקלות וביעילות. 
אם אתם לא בטוחים איך להתחיל, או פשוט צריכים עזרה בהגדרות החשבון והבנת הדוחות – אנחנו כאן בשבילכם.
צרו קשר
ונשמח לעזור לכם לצלול לעולם האנליטיקס בלי דאגות.