נכון להיום, 23 בנובמבר 2023, סם אלטמן הוא שוב המנכ"ל של OpenAI, חברת הבינה המלאכותית שהכניסה לחיינו את ChatGPT ופחדים קיומיים על קץ האנושות. לחזרתו לתפקיד קדמו פיטורים מפתיעים, איומי מרד של עובדים רבים, כמעט חבירה למיקרוסופט ופיטורים של חברי הוועד המנהל.
למה זה מעניין אותנו?
ההתפתחויות בטכנולוגיות בינה מלאכותית בכלל, והמודלים שפותחו בידי OpenAI בפרט, משפיעים כבר עכשיו על העבודה השוטפת של צוותי שיווק דיגיטלי. כלים כמו ChatGPT ואפליקציות שהתבססו עליו עוזרים לנו לערוך מחקרי מילים, להעלות רעיונות תוכן, לכתוב תוכן וקופי למודעות ואפילו לבנות אתרים.
זאת ועוד, ההטמעה של כלי AI במנועי החיפוש – כבר בבינג ובקרוב מאוד גם בגוגל – צפויה לשבש את הדרך שנחפש מידע באינטרנט, ובעקבות זאת גם את הדרך שנקדם אתרים.
לוח זמנים מקוצר:
ביום שישי (17 בנובמבר) הודיעה OpenAI על הדחתו של סם אלטמן מהחברה והחלפתו ב-CTO של החברה, מירה מוראטי. הסיבה המוצהרת הייתה חוסר כנות בתקשורת עם הוועד המנהל. מאוחר יותר גם הודגש שהסיבה לפיטורים לא הייתה עבירה פלילית, לא קשורה התנהלות כספית או עסקית חשודה, וגם לא לענייני פרטיות ובטיחות. אף על פי כן, רצו שמועות על חוסר התאמה בין מטרות המחקר ללא רווח של הוועד המנהל ובין שאיפות ההתרחבות והרווחיות של אלטמן. הודעת הפיטורים, אגב, נמסרה בפגישה וירטואלית בגוגל מיט.
ביום שני הודיעו מיקרוסופט שאלטמן ינהל יחידת מחקר חדשה בחברה.
באותו יום חתמו כ-90% מכ-700 עובדי החברה על מכתב הקורא לחברי הוועד המנהל להתפטר ומאיים בהתפטרות שלהם אם הקריאה לא תיענה.
ביום שלישי הצהירו OpenAI כי הגיעו להסכם עקרוני על חזרתו של אלטמן לתפקיד המנכ"ל.
ביום רביעי בלילה חזר אלטמן אל תפקידו כמנכ"ל חברת OpenAI.
השאלות שנשארו ללא מענה:
- באיזה עניין אלטמן שיקר או הסתיר מידע מהוועד המנהל?
- האם חוסר הכנות נגע לענייני בטיחות או לסיכון שאכן הבינה המלאכותית תחסל את האנושות (או את שוק העבודה) בעתיד הקרוב?
- האם יש קשר בין הפיטורים ובין ההכרזות שהושמעו בוועידת המפתחים של OpenAI, שנערכה בתחילת החודש, בין השאר על מודל שפה עוד יותר מתקדם, ChatGPT טורבו?
- איך יימשך הקשר בין OpenAI ובין מיקרוסופט, המשקיעה העיקרית, שלא עודכנה עד הרגע האחרון בפיטורים המתוכננים?