מנכ"ל OpenAI אומנם הצהיר בעבר על שנאה לפרסומות, אבל מסמכים פנימיים של OpenAI שנחשפו לאחרונה מראים כי החברה מתכננת להשיק מוצר פרסום כבר בשנה הקרובה. המסמכים מדברים על תחזית הכנסות של מיליארד דולר מ"מונטיזציה של משתמשים חינמיים" בשנת 2026, וצפי לצמיחה של כמעט 25 מיליארד דולר עד 2029.

איך המהלך ישפיע על הפרסום בדיגיטל?

ל-ChatGPT יש כ-600 מיליון משתמשים בחודש. אם OpenAI אכן תפתח פלטפורמת פרסום, תהיה לה השפעה עצומה על עולם השיווק הדיגיטלי. מערכות AI כמו ChatGPT יכולות להציע אפשרויות מיקוד מתקדמות יותר מאלו המוצעות בשירותי פרסום מסורתיים, בין השאר בשל הבנה מעמיקה יותר של התנהגות המשתמשים וההקשר של השיחה, ניתוח כוונות חיפוש ברמות דיוק גבוהות והתאמה אישית של מסרים בזמן אמת.
chat gpt  ads

האם פרסומות יפגעו בפופולריות של ChatGPT?

מצד שני, שילוב מודעות פרסום במודל השפה עלולה לפגוע באמינות שלו ובחוויית המשתמש. סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, ניסח בעצמו את הטענות נגד שילוב פרסומות בכלי בינה מלאכותית (בריאיון לפודקאסט של לקס פרידמן):

"אני שונא פרסומות… אני אוהב שאנשים משלמים לצ'אטג'יפיטי בידיעה שהתשובות שיקבלו לא יושפעו ממפרסמים. בטח יש דרך הגיונית לשלב יחידות פרסום במודלי שפה גדולים, אבל קל לחשוב על חזיונות דיסטופיים שבהם אתה שואל את צ'אטג'יפי משהו והוא עונה 'כדאי לך לקנות את המוצר הזה', או 'כדאי לך לנסוע לחופשה ביעד הזה' או משהו בסגנון".

 

לסיכום, השילוב בין פרסום ובינה מלאכותית צפוי לשנות את נוף השיווק הדיגיטלי, ולהציב סטנדרטים חדשים של מיקוד, רלוונטיות והתאמה אישית. במקביל, הוא גם יוצר אתגרים חדשים ומעלה שאלות של שקיפות ואמינות.

אנחנו ממשיכים לעקוב אחר התפתחויות בתחום הבינה המלאכותית והשיווק הדיגיטלי. רוצים להיערך לשינויים האלה? צרו איתנו קשר.