בשנה שעברה הציגה גוגל את הפיצ'ר AI Overviews – מעין סיכום שנוצר על ידי בינה מלאכותית ומוצג (לרוב) בחלק העליון של תוצאות החיפוש האורגניות. עם הצגת הפיצ'ר עלה החשש שהסקירות יפגעו בתנועה הנכנסת לאתרים, מכיוון שמשתמשים רבים יסתפקו במענה שהוצג בסקירות ולא יטרחו להקליק על הקישורים לאתרי המקורות. דו"ח חדש של מכון המחקר Pew מחזק את החשש הזה.
הדו"ח פורסם בחודש מאי השנה, והוא ניתח נתוני גלישה של 900 משתתפים. 58% מהנשאלים נתקלו לפחות פעם אחת בסקירת AI בחיפוש בגוגל. ניתוח נוסף מצא שבחיפושים שבהם יש סקירת AI, המשתמשים נטו להקליק פחות, אם בכלל, על תוצאות החיפוש הרגילות ועל המקורות שצוינו לצד הסקירה.
עוד נתונים ומסקנות מהמחקר
- משתמשים שקיבלו סקירות AI, הקליקו על תוצאות חיפוש "מסורתיות" רק ב-8% מהחיפושים, ועל הקישורים שהופיעו בסקירות רק ב-1% מהחיפושים.
- 26% מהמשתמשים סיימו את סשן הגלישה אחרי ביקור בעמוד תוצאות עם סקירת AI (לעומת 16% בעמודים בלי סקירות AI). כך או כך, המחקר הראה שכשני שליש מהחיפושים בגוגל מסתיימים באפס הקלקות – לרוב, או בחיפוש נוסף בגוגל או ביציאה מהאתר.
מהם המקורות הנפוצים ביותר בסקירות AI?
המחקר מצא שיש חפיפה בין האתרים המוזכרים ומצוטטים בסקירות AI ובין אלה המופיעים בתוצאות החיפוש הסטנדרטיות. האתרים הפופולריים ביותר (בארצות הברית) הם ויקיפדיה, יוטיוב ורדיט. ביחד הם אחראיים ל-15% מהציטוטים בסקירות ה-AI שנבדקו במחקר, ול-17% מתוצאות החיפוש הסטנדרטיות. עוד נמצא שאתרי ממשלה נפוצים יותר בסקירות AI בהשוואה לתוצאות רגילות.
מה השכיחות של סקירות AI?
- כ-18% מהחיפושים בגוגל בארצות הברית בחודש מרץ 2025 הובילו לסקירות AI.
- רוב הסקירות ציטטו שלושה מקורות או יותר, רק ב-1% מהסקירות צוטט מקור אחד.
- אורך הסקירות נע בין 7 מילים ליותר מ-350 מילים; הסקירה הממוצעת הייתה באורך של 67 מילים.
- שאילתות חיפוש המורכבות משלוש מילים ויותר, מילות שאלה או ממשפט מלא לרוב מייצרות סקירות AI.
נתוני המחקר תומכים בהשערה שסקירות ה-AI של גוגל משנות את התנהגות המשתמשים ופוגעות בתנועה לאתרים (ואף מילה על AI Mode). השינוי גם מציע הזדמנויות חדשות לאתרים. צרו איתנו קשר להתאמת אסטרטגיית השיווק לסביבת החיפוש המשתנה.