By Gilad Sasson

ב-MOZ, אתר ה-SEO שהיה ידוע בעבר כ-SEOMoz, ראו את העתיד של תעשיית הקידום במנועי חיפוש ולא ראו שם לינקים. מה הם כן ראו? שילוב של ישויות, שיתופי פעולה, צירופי היקרויות ו-authorship. או במילים אחרות, יותר פעולות שמביאות לינקים ופחות בניית קישורים באופן מובהק.

ישויות ושיתופי פעולה – Entities and Associations

ישות יכולה להיות אדם, אירוע או מקום. בעבר גוגל דרשו עוגן כלשהו (קישור) כדי לזהות את החשיבות של הדברים. אבל היום האלגוריתם של גוגל מתוחכם דיו להבין את תוכן הדף ולהיעזר באיתותים חברתיים כדי לפענח את המידע בעצמו. אם המוני אנשים מחפשים את אותה ישות, סביר להניח שגוגל ישייכו לה חשיבות רבה יותר.

ישויות כשלעצמן אינן מספיקות תמיד, ויש ישויות שחשיבותן תלויה בשיתופי הפעולה שלהן עם ישויות אחרות. במקרים כאלה כדי להבין את חשיבותו של ישות כלשהי לפעמים לחפש שוב ולראות לאילו ישויות היא משויכת.

כך למשל, אם משמעותו של המונח Penguin 2.0 אינה מובנת לכם, תוכלו לשייך אותו לפי מונחי החיפוש הקרובים לו כפי שמוצגים בגוגל טרנדס.

עוד דרך לאיתור שיתופי פעולה ומערכות יחסים היא ה-Knowledge Graph של גוגל.
לדוגמה:

מכאן אפשר ללמוד על הדרך שגוגל ממיינים את המידע: לקטגוריות ראשיות – דמות, מקום, כך  שמחפשים דמות יוצגו נתונים ביוגרפיים וכשמחפשים מקום יוצגו נתונים גאוגרפיים והיסטוריים, לתתי-סוגים – מקצוע, סיבת הפרסום, כך כשמחפשים דוגמנית יוצגו גם נתונים פיזיים. אפשר גם לראות שגוגל יודעים על הקשרים המשפחתיים והזוגיים של הדמות, על שיתופי פעולה מקצועיים, על המקום ושנת הלידה ועוד.

צירופי היקרויות –Co-Occurrence

Co-Occurrence הוא מונח מתחום הבלשנות שראנד פישקין אימץ עוד בימי והוא מתייחס לריבוי הופעות של שם מותג לצד מילות מפתח או נושאים מסוימים, מה שמכונה גם linkless branding. כשהצירופים של שם המותג ומילות המפתח קורים בתדירות גבוהה באתרי סמכות, דירוג האתר בתוצאות החיפוש של אותן המילים יושפע לטובה וייתר פעולותSEO בסיסיות כמו קישורי עוגן טקסטואליים או אפילו הוספת מילות המפתח לתגיות המטא. זאת אומרת שהאלגוריתם של מנוע החיפוש קורא גם את הטקסט שמקיף את קישור העוגן והוא יכול ליצור את החיבור בין הישות לבין ההקשר שהיא מוזכרת בו בתדירות גבוהה ולהשתמש במידע הזה במיון האתר ובדירוגיו. יש לסייג ולציין שהטכניקה הזאת מצליחה בעיקר כשהתוכן הוא איכותי ורלוונטי וכשהאתרים המאזכרים הם כאמור אתרי סמכות.

Authorship

Google Authorship הוא נושא שנידון רבות בשנה האחרונה, ואפילו ש-author rank עדיין לא פעיל באלגוריתם של גוגל, יש חשיבות רבה לאימות שם הכותב כך שתמונתו ושמו האמתי יופיעו בתוצאות החיפוש. המשמעות הנלווית של יצירת פרופיל כותב מאומת היא למעשה הפיכתו של הכותב לישות בעיני מנוע החיפוש, כלומר שגוגל יכולים למקם אותו לפי נושאי הכתיבה, לעקוב אחר ההיקרויות של מילות המפתח שמאוזכרות בפוסטים שלו, וכל השיקולים האלה ייכנסו לדירוג האתר בתוצאות החיפוש. כנ"ל לגבי מותגים – כשמותג פעיל ברשתות חברתיות ומייצר תוכן שמשתמשים מדברים עליו, נתונים אלה נלקחים בחשבון בעת דירוג האתר.

לסיכום אפשר לראות שקישורים לא הולכים להיעלם לגמרי מתהליך קידום האתרים אלא רק לקבל צורה אחרת – פחות קישורי עוגן ויותר תוכן איכותי, כזה שיוצר בעצמו קישורים טבעיים מאתרי סמכות, כמו שגוגל אוהבים. עוד גורמים שישפיעו על דירוג האתר בתוצאות החיפוש הם סך כל הפעילות של המותג או של הדמות ברשת והאזכורים שלה ברשתות חברתיות ובאתרים אחרים כמו אתרי חדשות, ביקורות או אתרי נישה בכירים.