קידום בגוגל

מנוע החיפוש גוגל עלה לרשת בשנת 1998, והוא מוגדר כיום מנוע החיפוש הגדול בעולם; גוגל חולש על כ- 80% מסך החיפושים הנעשים על ידי כלל האנושות ועל למעלה מ -95% מהחיפושים מישראל (אם וואלה, דפי זהב או מיקרוסופט מספרים לכם אחרת, נשמח לראות נתונים).

 

שרתי אחזור המידע של גוגל מטפלים כיום ביותר מ-60,000 בקשות (שאילתות) בשנייה(!) והם למעשה ממפים את הבקשות, המשאלות והשאלות של מרבית בני האדם בצד המחובר לאינטרנט של כדור הארץ.

את התוצאות בגוגל אפשר לחלק לשני סוגים עיקריים: תוצאות רגילות (הנקראות גם תוצאות חיפוש אורגניות*) ותוצאות ממומנות (בתשלום).

 

* המבנה של תוצאות החיפוש האורגניות בגוגל משתנה לעתים קרובות והוא מורכב מכל מיני סוגים של תוצאות, מהקישור הסטנדרטי ועד תוצאות חיפוש לוקאליות (Local Packs), גרף הידע, Featured Snippets ועוד.

 

גוגל אורגני

 

תוצאות החיפוש הנחשקות והיוקרתיות ביותר הן כמובן התוצאות הרגילות של גוגל. מי מאיתנו לא פונה מדי פעם לעזרתו של החבר המלומד והחשוב גוגל בכדי לחקור משהו, לשאול, להתייעץ, לבדוק תוצאות של משחק, הגרלה או התערבות… קרה לך פעם?

 

מאז לידת הסמארטפון עלתה הפופולריות של גוגל עוד יותר, כעת, כשהוא נמצא בכיס שלנו, אנחנו וגם הלקוחות שלנו (וגם הלקוחות שלך) פונים אליו עוד ועוד ועוד, ומשתפים אותו ברוב שלבי קבלת ההחלטות שלנו (הצרכניות והאחרות), אנחנו מאמינים לגוגל וסומכים עליו שיסדר עבורנו את התוצאות לפי מידת הרלוונטיות לשאלה שלנו. כי זו הרי המטרה שלו, לא? ובכן, לא, זו לא בהכרח המטרה שלו, ובוודאי לא המטרה העיקרית.

גוגל אורגני נקודה

המטרה שלנו ושלך היא שגוגל והאלגוריתם שלו יסווגו את עמודי האתר שלך כרלוונטיים יותר, מתאימים יותר ובעלי ערך רב יותר מכל יתר העמודים שמתחרים על אותו ביטוי מפתח או מילת חיפוש. בדיקות, מחקרים ונתונים שדלפו ממנועי החיפוש במרוצת השנים מצביעים על כך שהתוצאה הרגילה הראשונה נבחרת ומוקלקת על ידי 30-%70 אחוז מסך המחפשים, ואף יותר מכך בחיפושי שם מותג ספציפיים. בדיוק כמוך, רוב המכורים למנוע נכנסים אליו מספר פעמים בכל יום ומעדיפים באופן מובהק את התוצאה הרגילה הראשונה על פני ארבע (או פחות) התוצאות הממומנות.

 

ולגבי המטרה הראשית של המנוע – אל לך לטעות, יש לנו כאן עסק עם מפלצת טכנולוגית מחוכמת וקפיטליסטית שאוספת עלינו מידע ומפזרת מודעות בסביבת המחיה הדיגיטלית שלנו בידיעה שלפחות לחלק מהמודעות האלה נגיע עם העכבר, נלחץ עם האצבע ונעשיר את קופת המנוע, קופה שיש בה יותר מזומנים מלרוב מדינות העולם. איך כל החלק הזה קורה? קידום ממומן בגוגל.

 

 

גוגל ממומן

 

מודעות גוגל נחלקות לשלושה סוגים עיקריים:

(ולא, זה לא קשור לצבא, אנשים מחלקים דברים ל-3 עוד לפני שהיה פה צבא, אוקיי?)

 

Search. 1 – מודעות טקסט בחיפוש, הכוללות עד 4 תוצאות המופיעות מעל לתוצאות הרגילות ועוד כמה תוצאות נוספות מתחת לתוצאות הרגילות. כדי להופיע בתוצאות האלה פשוט בוחרים ביטויי מפתח, התאמות וקריטריונים שונים, כותבים טקסטים וכותרות למודעות, נותנים לגוגל כרטיס אשראי ומתחילים לקבל תנועה לאתר או לדף הנחיתה שאנחנו מקדמים.

 

2. Display – מודעות גוגל בפורמטים שונים (כולל טקסט, תמונות, וידאו וכדומה) שמוצגות לא בתוצאות החיפוש אלא בנכסי גוגל כמו ג'ימייל ואצל שותפי פרסום של גוגל (כמו גלובס, זאפ, CNN ואתרים רבים אחרים), מודעות display מאפשרות לנו, כמנהלי קמפיינים, לבצע סוגים שונים של טרגוטים ולפרסם גם לפי רשימות מיילים או לפי היסטוריה של הגולש, ביקורים באתר ועוד.

גוגל דיספליי

3. YouTube  – אתר הווידאו הגדול בעולם שייך לגוגל ומאפשר לנו לפרסם מודעות מסוגים שונים כולל מודעות טקסט, מודעות תמונה ובעיקר מודעות וידאו לפני, בין או תוך כדי צפייה בסרטונים, גם כאן, האפשרויות רבות וניתן לבצע חלוקות וטרגוטים רבים לקהלי היעד.

פרסום ב-youtube

חברת נקודה עוסקת בקידום – אורגני וממומן – בגוגל מאז שנת 1999, ואנחנו שותפים מוסמכים מטעם גוגל (Google Partners), שותפות שמשמעותה היא היכרות מעמיקה עם כלי הפרסום והמעקב של גוגל והבעת אמון מצד גוגל בנו ובשיטות העבודה שלנו. בפן המעשי השותפות הזו אומרת שיש לנו קשר ישיר עם גוגל ושאנחנו הראשונים לדעת על כלים ועל מוצרים חדשים, שאותם נוכל ליישם על הקמפיינים שלכם, לשפר את הנוכחות של האתר בתוצאות החיפוש של גוגל, ולהשיג יתרון משמעותי על פני המתחרים.

 

 

רוצים לשמוע עוד?